Världens mest fantastiska och ovanliga hotell – del 2

Vill du åka på en riktigt speciell och oförglömlig semester? Boendet är då rätt viktigt, och din vistelse kan bli riktigt speciell endast på grund av hotellet. Du kan bo i ett hotell som påminner om en by tagen ur en sagobok, i en sko, i ett hotell gjort av is … Det finns många fantastiska hotell att välja mellan! Här är några av dem:

 

Dog Bark Park Inn – USA

Cottonwood, Idaho. Många har nog inte hört talas om Cottonwood, men deras kända Beagle har varit med i många nyhetsreportage, tidningar och bloggar över hela världen. Det kända Bed & Breakfast tar det ”djurvänliga hotellet” termen till en helt annan nivå.

 

dogpark

 

Museumotel – Frankrike

Museumotel i Frankrike är verkligen ett unikt konstverk. Designat av Pascal Haüserman på 1960-talet som en sommartillbyggnad åt ett större hotell, och sedan konverterades stället till ett museumotel år 2006 och har sedan dess njutit av dess popularitet och framgång som det alltid har förtjänat. Dess inredning består av en pop-art atmosfär och varje bubbla ha en annorlunda design.

museumotel

Hotel de Glace – Kanada

Hotel de Glace är verkligen ett av de ovanligaste hotellen i världen och ligger i Quebec City, Kanada. Den vackra och ovanliga egendomen är ett av de faktiska ishotellen och är det enda av sitt slag i Nordamerika. Hotellet har dock smält minst en gång och rann ut i St. Lawrence floden. Men de bygger upp hotellet igen, och säsongen brukar börja i januari.

hoteldeglace

Anantara Golden Triangle – Thailand

Några hotell fångar människors nyfikenhet tack vare deras ovanliga arkitektur, men vissa av de lite mindre ovanliga har förtjänat deras popularitet tack vare deras skönhet och praktfullhet. Anantara Golden Triangle är det bästa exemplet av detta. Det ligger i den vackra Golden Triangle, och det borde vara tillräckligt för att det ska sticka ut, men med sin fantastiska struktur och unika upplevelser så erbjuder Anantara Resort den perfekta balansen mellan unikhet och lyx.

anantara

Karosta Fängelse – Lettland

Det här förre detta fängelset har tidigare beskrivits som helvetet på jorden. Ingen vet exakt vad som försiggick bakom dessa väggar i det förre detta Soviet fängelset, men medlemmarna i den amerikanska tv-serien ”Ghosthunters International” kallade det för platsen med mest paranormal aktivitet i hela världen. Låter det läskigt? För det gör det verkligen enligt oss! Vissa personer har samlat modet och spenderat en natt i fängelset och många av dem har intressanta historier att berätta.

karosta